Vad man än kan säga om 80-talet så inte är det att designen var imponerande. Eller på ren svenska … det mesta som designades var skitfult (enligt min smak).

Så, med det i minnet kan man ju fråga sig varför jag köpte en motorcykel som tillverkades 1982 … bra fråga … men min plan är ju att göra om motorcykeln till något helt annat. Dessutom så finns det ju fördelar med att ha en motorcykel som har fyllt 30 år. För det första: Skattebefriad. För det andra: Låg försäkringspremie.

Alltså, dags att börja strippa hojen. Av med sadel, kåpor och andra plastdetaljer.

Målet är att Hondan ska bli ganska så minimalistisk och ren … i stället för full av stora plastkåpor och detaljer. Så det kommer att bli mer en fråga om att ta bort än att lägga till.

Jag har ingen färdig skiss på hur jag vill att den färdiga motorcykeln ska se ut. Det kanske beror mest på att jag inte riktigt vet vad som är realistiskt att göra – och vad av det jag kan göra själv. Jag har i alla fall en bild i huvudet av hur jag vill att den ser ut i början på maj.

Första nya delen beställd

Förutom att jag har börjat riva motorcykeln så har jag också beställt nya stötdämpare (bak) – eftersom de som satt på var ganska trötta. De nya stötdämparna finns att se här: Lellesmcdelar.se