Efter en lång tids funderande fram och tillbaka så bestämde jag mig i somras för att köpa en hoj (till).

Det blev en 1982 års-modell Honda CB750F.

Efter att ha kört motorcykel i ganska många år – och ägt ett antal hojar insåg jag en dag att jag egentligen vet väldigt lite om hur en hoj fungerar. Sånt irriterar mig lite … så jag bestämde mig för att göra något åt saken.

Planen är att jag under hösten-vintern-våren ska bygga om motorcykeln till något ganska annorlunda och under tiden lära mig hur motorcyklar är konstruerade.

Man bör kanske tillägga att det här är ett amatörprojekt. Det är första gången jag gör något liknande. Så för utom att förstå anatomin på en hoj måste jag dessutom lära mig att bocka plåt, köra vinkelslip och förmodligen också svetsa.

Jag har för avsikt att hålla er uppdaterade om vad jag gör, vad jag köper för delar och vilka framgångar och bakslag jag har under tiden jag jobbar med hojen.

Om du har tips eller frågor så tveka inte. Jag behöver all hjälp jag kan få. Åter igen … jag saknar i princip helt förkunskaper. Jag kan nog lika mycket som vem som helst om bilar och motorcyklar. Byta däck och fylla på spolarvätska i bilen … kolla bromsvätskan och däcktrycket på hojen. Så, det är mina förutsättningar. 🙂

Mer info om min nya hoj:

Här finns mer information om själva motorcykeln: Wikipedia … och här finns ännu mer: Bikez.com