Fredag – och idag kom mina nya stötdämpare. Bra timing! Det gick förvånansvärt lätt att skruva av de gamla och sätta på de nya. Jag tog av dem en i taget så att inte hela bakändan på hojen skulle fälla ihop sig … så det var ungefär en centimeters glapp på höjden och det var inga problem att fixa med lite våld. 🙂

Nu när hojen fått nya stötdämpare måste man ju säga att projektet är officiellt igång! Haha! Även om det minst sagt är långt kvar. Jag har ju onekligen pajat mer än jag har fixat än så länge. Men det ska det ju förhoppningsvis bli ändring på.

Här om dagen beställde jag dessutom en ny framlykta. När jag tog bort den gamla insåg jag att jag var tvungen att köpa framlyktan ganska snart eftersom allt det som var inbyggt i lyktan nu hänger som en stor sladdhärva framför gaffeln. Med en ny lykta på plats kan jag få en referens från vilken jag kan börja dra bak allt kablage.

Så, nästa steg är som sagt att försöka få ordning på elen. Jag har nu dessutom kompletterat verktygslådan med ett testverktyg för elen … i princip en liten skruvmejsel med en glödlampa i för att kolla om/när det finns spänning i kablarna. Praktiskt – inte minst när man ska identifiera kablarna som ska till exempelvis tuta och blinkers.

Men som sagt – stötdämpare på plats – projektet igång.

Framlykta

Lyktan finns att se här: Nccr.se