Här om dagen så fattade jag mod till mig och köpte en svets. Det blev en ”enkel” MIG på Biltema. Det än så länge roligaste med svetsköpet var nog varningstexten som känns lite missriktad.

Det är nämligen så att om man köper en svets … så varnar de för plastpåsen som handboken ligger i. Hehe! Visst kan en vara värt en varning men det står ju inte riktigt i relation till hur farlig svetsen presumtivt är. Men undrar lite hur det tänkte där?

Hur som helst. Nu är det alltså svetsdags. Det här är första gången jag äger en svets. Första gången jag håller i en svets. Och kanske andra eller tredje gången jag ser en svets. Spännande!

Jag har fått många råd och tips från vänner och bekanta när det gäller svetsning och vilken typ av svets jag ska köpa. Dessvärre så har kanske snålheten bedragit visheten den här gången. Så gott som alla har sagt att jag inte ska köpa en gasfri MIG-svets, för det är svårt och blir inte så bra. Men trots dessa varningar så är det just det jag köpt. Mest för att det var billigt. Så vi får väl se hur det går med själva svetsningen när jag kommer igång.

I morgon så kommer min vän Staffan förbi i garaget och ska visa mig hur grejorna funkar och vad jag ska tänka på när jag svetsar. Ska bli kul! Staffan har svetsat motorcyklar (och massa annat såklart) i ungefär 30 år … så jag känner mig ganska så trygg att det blir en bra introduktion.

Men, se upp för farliga plastpåsar … jag återkommer med mer hojbygge snart.