Jaha! Då var det dags att börja göra nya delar till hojen – stag och fästen. Efter att ha ägnat förhållandevis mycket tid åt att strippa och ta av delar känns det nästan lite konstigt att börja med motsatsen – göra nya delar som ska fast på hojen. Överst på listan står att göra två stycken stag i 20mm-plåtrör som ska fästas (svetsas) mellar ramhalvorna för att sedan fästa bakskärmen i. Dessutom ska det göras en platta i 3mm plåt som ska sitta längst bak på ramen … med samma funktion … fästa bakskärmen.

För att få en bra start på allt plåtarbete som ska göras så har jag gått och köpt mig en vinkelslip. Jag gjorde ett försök att såga för hand med en liten metallsåg … men oj, oj, va det blev trist … inte minst när man skulle såga i 3mm-plåten. Nej, vinkelslip fick det bli.

Vinkelslipen tänker jag också använda för att ta bort ”öron” och andra gamla fästen på ramen. Jag hoppas också på att den kommer att funka som slipmaskin när färgen ska slipas … både på ram och tank … men det är ett lite senare problem.

Här är en länk till vinkelslipen jag köpte: Jula

Inte den elakaste vinkelslipen i världen. Den pustar lite när jag kapar 3mm-plåt … men jag tror att det är det tuffaste materialet jag kommer att jobba i …. sedan blir det tunnare plåt och slipning.

Nej, nu ska jag kapa till de sista fästena och sedan är det dags att gå hem och ta en kaffe.