Efter två ganska tuffa jobbveckor så hade jag idag äntligen tid att vara ett par timmar i garaget.  Det blev en paus i jobbet med ramen och lite jobb med tanken istället. Tanken har varit det på Hondan som kanske  har skrikit mest 80-tal … så var det idag dags att få bort det sista 80-talet och få en ren tank att jobba med resten av hojen utifrån.

Så, sagt och gjort. Med en grovrengörare på vinkelslipen gick jag lös på tanken … en och en halv timma senare var all färg borta och tanken var ”plåtren”.

Nästa steg blir att försöka att knacka ut en buckla på tanken och sedan slipa tanken för hand så att ytan blir fin. Sedan antar jag att det är spackla, slipa, spackla, slipa och till slut måla, måla och måla lite till. Så, ja … det är en stund kvar på tanken också. 🙂

Det känns verkligen som att allt går otroligt långsamt. Jag gillar personligen inte att ha projekt igång. Jag föredrar att slutföra ett projekt innan jag börjar på nästa. På det sättet är ”mitt  Honda CB750-projekt” nyttigt för mig som person också. Jag måste låta projektet ta sin tid. Svetsfogarna måste svalna, färgen måste torka, backspeglarna måste komma från leverantören … och tusen andra saker som jag måste vänta på … innan hojen är klar. Karaktärsdanande brukar man kalla sådant för.

Men, nu är i alla fall tanken plåtad – i dubbel bemärkelse – så nu är det dags för nästa moment …