Nu äntligen är temperaturen i garaget på en sådan nivå att man kan vara där och jobba utan att frysa fingrarna av sig. Första projektet: Framhjul.

Här om dagen var jag ute och tog av mitt framhjul. Däcket lyckades jag få av med mycket möda. När det är dags av ta av backdäcket från fälgen så tänker jag åka till en däckfirma och få hjälp – det är en sak som är säker. Tanken är att jag nu ska rengöra, slipa, grunda och måla fälgen. Få hjälp att sätta slang och däck på fälgen och sedan göra rent bromsar och framgaffel och måla dem innan framhjulet åker på igen.

Planen är att båda fälgarna, precis som resten av hojen (med några undantag), ska bli svarta. Det ska bli spännande att se hur det funkar att måla, om färgen fäster, om färgen håller, hur mycket repor och skador syns, om man måste använda en filler … ja, frågorna är många … men man lär så länge man lever.

Nästa gång jag går ut i garaget så kommer jag att ta av förgasaren. Jag tänkte att jag, medan det blir ännu varmare i garaget, kunde passa på att renovera förgasaren inne i min varma lägenhet … så är den klar att sätta tillbaka när våren kommer på riktigt.