Hjul och framgaffel – check! Då så var framgaffeln målad och framhjulet, med nylackad fälg och nya däck, på plats. Återstår att fixa bromsarna och bygga en liten framskärm … sedan är frampartiet klart. Eller, nja, styret, instrumenteringen och elen tillhör nog frampartiet också … och där har jag en bit kvar.

Hur som helst så tycker jag att det blev bra. Vad tycker du?

2013-05-25_Rambak

Nu ska jag fortsätta mitt Hondabygge med att bygga bakskärm och försöka få till ett snyggt avslut på ramen som just nu består av två kapade rör (original).

När själva ramarbetet är klart så är det dags att riva bakdelen på hojen. Sving, broms och hjul ska av och skipas och målas. Sedan ska resten av ramen målas och sedan och sedan sakta men säkert börja sätta ihop hojen igen.

Ihopsättningen av hojen är ju också ett  ganska omfattande arbete. Inte minst så ska det ju dit en hel del nya delar till exempel drivpaket, blinkers och lyktor. Dessutom blir det ett varv till med elen. Jag brottades ju med den i början på bygget och det blir, garanterat, en rejäl match till med den innan Hondan rullar ut ur garaget.

Men som sagt, först bakskärm. Jag har köpt en bakskärm från bikeparts.se som ska kapas, slipas, monteras och sedan målas. Hur jag ska lösa avslutet på ramen har jag i dagsläget inga bra lösningar på … jag får fundera lite. 🙂